Teema

Lokakuussa Kipin postilaatikkoon tipahti kirje. Kirje ei ollut tavallinen lasku tai tiedoite. Ei, se oli pieni pala jotain isompaa. Paljon isompaa...

Kuvahaun tulos haulle real mail

 

Korvatunturi Oyj on jo vuosisatojen ajan ollut maailman johtava leluteollisuuden yhtiö. Yhtiön tehtaita on satoja ympäri maailmaa, mutta pääkonttori sijaitsee Rovaniemellä yhtiön vanhimman tehdasalueen liepeillä. Yhtiö on noteerattu Helsingin pörssissä, ja sen pääomistajana toimii herra Joulupukki omistaen 61 prosenttia yhtiön osakkeista. Yhtiön vuosittainen liikevaihto on noin 500 miljardia euroa, ja se onkin iso kiho niin lelu-, peli-, kuin myös elektroniikkateollisuuden maailmanmarkkinoilla.

 

Vaikka yhtiö onkin yleensä mielletty joululahjojen valmistajaksi, se valmistaa erilaisia koristeita ja lahjoja kaikkiin kalenterivuoden juhliin. Viime vuonna Korvatunturi Oyj otti käyttöön ensimmäisenä maailmassa puhelinapplikaation, jonka avulla aikuiset voivat tilata lapsilleen ja toisille aikuisille lahjoja ennennäkemättömän nopeasti ja kätevästi. Yhtiö on ollut muutaman kerran lähellä konkurssia, viimeksi vuonna 2015, kun Somalia yllättäen kielsi joulun juhlinnan.

 

Kuitenkin tänä vuonna markkinoille on tupsahtanut uusi kilpailija, Bösewicht Co, joka on alkanut viedä asiakkaita Korvatunturi Oyj:ltä. Korvatunturi Oyj ei pysty kilpailemaan Bösewichtille, sillä yhtiö pystyy jollain tavalla myymään tuotteitaan paljon halvemmalla kuin Korvatunturi. Korvatunturi Oyj:n toimitusjohtaja Oikku Pulju on ihmeissään ja hermostunut. Yhtiön hallitus painostaa häntä tehostamaan toimintaa, mutta tehtaat toimivat jo täysillä. Hän ei millään saa laskettua lelujen hintoja tarpeeksi alas. Lisäksi, Rovaniemen tehtaalla on alkanut tapahtua outoja sattumuksia. Tehdaslaitteita on yllättäen mennyt epäkuntoon, ja viime viikolla tehtaan varasto nro: 183 syttyi palamaan tuntemattomista syistä. Varaston mukana paloi miljoona fidged spinneriä.

 

Korvatunturi Oyj:n huippusalainen vakoilu- ja tiedonkeruuorganisaatio - koodinimi Tonttutiimi- on löytänyt tietoja, jonka mukaan Bösewicht Co maksaa veroja paljon vähemmän, kuin pitäisi. Sillä pystytään selittämään tuotteiden naurettavan alhaiset hinnat. Lisäksi Tonttutiimi on kaapannut salaisen viestin, jonka lähettäjä on mysteerinen nainen nimeltä Böseé. Viesti on kirjoitettu salakirjoituksella. Osaatko ratkaista sen?

 

Terveisin: Tonttutiimi

 
 
Lippukunnanjohtaja Paula oli ihmeissään kirjeestä. Eihän hän osannut ratkaista mitään monimutkaisia salakirjoituksia. Niinpä hän soitti oitis Kipin hallitukselle, ja kyseli mielipiteitä. Yksi ajatus sai Paulan huomion: "Mitä jos joku Kipiläinen osaa ratkaista salakirjoituksen. Minusta meidän pitää ehdottomasti antaa koko lippukunnan kaikkien jäsenten yrittää ratkaista tämä mysteeri!" Ja niin tehtiin, kyllähän nyt Tonttutiimiä pitäisi auttaa. Niimpä Kipin seuraavan lehden takakanteen tuo mystinen kirjoitus painettiin.
 
Salalirjoitus on selvitetty, kiitos kipiläisten. Kipiläiset ehtivät myös synttäreillä selvittää, että salakirjoituksessa mainittu "se" on muistitikku, jonka sisällä on virus. Ohessa salakirjoitus.

Rakkaudella veljelle

Suunnitelma TNT on edennyt hyvin. Saamme sen helikopterilla Norjasta ylihuomenna. Agenttimme soluttautuu paraikaa Korvatunturi Oyj:n Rovaniemen tehtaan henkilöstöön. Etenemme suunnitelman toiseen vaiheeseen. Olemme aikataulusta jäljessä muutaman päivän, joten H-hetki on vasta toinen joulukuuta. Sinä iltana tapahtuu. Kun suunnitelman kolmas vaihe on hoidettu, mikään ei enää pysäytä meitä valtaamasta kokonaan joululahjateollisuuden maailmanmarkkinoita. Täytyy mennä. Muista, että se tonttu on meidän avain menestykseen. Pidä huoli, ettei se karkaa.

Lähettäjä: Ms Böseé