Purjehtimaan

Päivittänyt Sampo Rapeli

Syksy 2019

Syksyn purjehduksille ilmottautuminen on auki niin pitkään kuin paikkoja on vapaana. Katso alla olevasta taulukosta, millä purjehduksella on tilaa ja laita viestiä suoraan kyseisen purjehduksen kipparille.

Syksyn 2019 purjehdusilmottautuminen on nyt auki! Katso itsellesi sopiva(t) purjehdukset ja täytä ilmottautumislomake. Ilmottautuminen on auki niin pitkään kuin paikkoja on auki. Kippari vahvistaa pääsyn purjehdukselle noin viikkoa ennen purjehdusta. Tarvittaessa voit olla aiemmin yhteydessä purjehduksen kippariin.

Tietoa purjehduksen sisällöstä, siellä tarvittavista varusteista ja aikataulusta löydät alempaa tältä sivulta.

PURJEHDUSAIKATAULUT syksy 2019:

Aika Purjehduksen tyyppi Suuntima Kenelle suunnattu Kippari Tilanne
6-8.9 Viikonloppu KLV-KLV Kaikille Sami Täynnä
13-15.9 Viikonloppu KLV-KLV Kaikille Jouko Hyvin tilaa
27-29.9 Viikonloppu KLV-KLV Kaikille Jouko Hyvin tilaa

Kippareiden yhteystiedot:
Jouko Raudasoja,
jouko.raudasoja(at)@gmail.com   p.040 8230 848

Juha van Wensen, juha.van(at)hotmail.com   p. 045 350 9340

Janne Puikko, janne.puikko(at)partio.fi  p. 050 438 9796

Sami Mustonen, sami.h.mustonen(at)gmail.com p. 050 562 1182

Teemu Puukari, temp-pa(at)hotmail.com, p. 040 589 1294

Jonna Lahtinen, jonna.lahtinen(at)partio.fi p. 0400 400 764

”Ellu”, Elina Heinonen, m.e.heinonen(at)gmail.com, p. 050 563 5574

Purjehdusretkien ohjelma:

Partiopurjehduksemme sisältävät tietenkin purjehtimista jossa kaikki pääsevät oppimaan ja osallistumaan ohjaamiseen, purjeiden nostoon ja laskuun, navigointiin, ruoan valmistukseen ja muuhun veneilyn käytäntöön. Lisäksi tutustumme saariin ja satamiin, syömme hyvin ja käymme uimassa sekä saunassa mikäli mahdollista. Matkasta on aina vastuussa hommansa osaava, koulutettu kippari ja hänen vasempana kätenään toimiva, asiaankuuluvat kurssinsa myöskin käynyt försti.

Jokaisen purjehduksen perään on merkitty, kenelle se on ensisijaisesti suunnattu, jotta vaativuustaso ja seura olisi sopivaa. Eri ikäluokankin reissuihin saa pyrkiä  mukaan, etenkin jos on sisaruksia tai muita tuttuja samalla reissulla. Kippari päättää viime kädessä omasta miehistöstään.

Alukset:

“Lippulaivamme”, Capella on vuoden 1992 Dehler 36 DB, kestävä ja laadukas, reippaasti kulkeva saksalainen lasikuituvene, jossa on 8 tilavaa makuupaikkaa. Spica ja Caspi ovat pienempiä, avomallisia My-veneitä. Kaikissa aluksissamme on otettu huomioon kestävyys ja turvallisuus.

Iltapurjehdukset

Jokainen ryhmä pääsee yleensä yhtenä kokouspäivänään iltapurjehdukselle toukokuussa sekä syksyllä veneillämme Capellalla, Spicalla tai Caspilla.

Näiden ajankohdasta ryhmän omat johtajat osaavat kertoa paremmin. Ryhmien omille Iltapurjehduksille ei yleensä ole erillistä ilmoittautumista

Purjehdus kestää normaalia kokousta pidempään, jotta ehtii lähtö- ja saapumisvalmistelujen lisäksi purjehtiakin hetken.

Ota mukaan: Säänmukaiset, tavallista lämpimämmät ja vedenpitävämmät vaatteet. Pitävät, varpaita suojaavat kengät (ei flipflopit). Sadekelillä saappaat.

MISTÄ MINNE?

Normaalit viikonlopun purjehdukset starttaavat perjantaina Kivenlahdesta klo 18.00 ja palaavat samaan paikkaan sunnuntaina n. klo 16, ellei muuta ilmoiteta.

Tapaamispaikka: Kivenlahden Marinsatama, laituri E:n portilla (Kivenlahden Venekerho = KLV). Marinsatamantie 3.  Mikäli lähtö- tai paluusatama on jokin muu, sovimme erikseen yhteiskuljetusmahdollisuuksista.

Matkan pysähdyspaikat riippuvat paljolti tulevasta säästä, joten niiden suhteen meillä on yleensä vasta lähtöpäivänä tarkempi suunnitelma.

Maksu:

Ruoka, polttoaine, satamamaksu yms. juoksevia kustannuksia kattamaan kerätään purjehdusvuorokausilta purjehdusmaksu, joka on tänä vuonna 15 €/vrk. Hinta lasketaan pääasiassa alkavien vuorokausien mukaan, eli pe-su viikonloppupurjehdus maksaa 30 €. Päiväpurjehdus, jolla ei yövytä, maksaa 10€. Ryhmien iltapurjehdukset ovat maksuttomia. Maksu hoidetaan kipparille purjehduksen alussa esim. käteisenä tai Mobile Payna. Hinta ei sisällä mahdollisia matkakustannuksia lähtö/paluusatamaan.

PURJEHDUSTUKI

Jottei purjehdus jäisi osallistujan heikosta taloustilanteesta kiinni, on ennen matkaa mahdollista hakea osittaista tai täyttä purjehdusmaksun vapautusta vapaamuotoisella sähköpostiviestillä suoraan lippukunnanjohtajalta, joka käsittelee ja tekee päätöksen luottamuksellisesti: Jonna Lahtinen jonna.lahtinen(at)partio.fi. Olemme saaneet vanhojen Kipiläisten, ”Rikisorsien” lahjoituksia tätä varten.

Varustelista purjehdukselle:

 • Makuupussi, tyynyliina ja aluslakana patjalle
 • Kunnon sadevaatteet  eli housut, takki ja saappaat.
 • Lämpimiä vaatteita (meren tuulessa voi tulla kesälläkin kylmä)
 • Pipo, hanskat
 • Purjehdushanskat tai muut luistamattomat hanskat köysien vetämiseen
 • Säänmukaisia vaatteita
 • Hattu tai lippis, aurinkorasva sekä aurinkolasit
 • Saunakamat ja uimapuku
 • Henkilökohtaiset hygieniavälineet
 • Halutessasi kamera, vedenpitävästi
 • Hyttysmyrkkyä
 • Taskulamppu, joka on mielellään otsalamppu
 • Purjehdusmaksu käteisenä (päiväpurjehdus 10€, muut 15€ per yö, eli viikonloppu 30€)
 • Omat kunnolliset pelastusliivit jos haluat. Ei kellunta/vesiurheilu -liivejä. Veneestä löytyy myös kaikille liivejä.
 • Jäätelö yms. rahaa voi varata varmuuden vuoksi mukaan, jos satumme kohtaamaan kioskin

Huomioi:

 • Veneeltä löytyy ruokailuvälineet, et tarvitse omia.
 • Ei kannata ottaa kömpelöitä vaelluskenkiä tai mustapohjaisia kenkiä jos niistä jää helposti jälkiä vaaleaan pintaan.
 • Älä ota mukaan turhaa tavaraa tai elektroniikkaa.
 • Kännykän voi ottaa mukaan normaalia yhteydenpitoa varten. Pakkaa se vesitiiviisti. Ensisijainen toiminta on kuitenkin purjehtiminen joten ylimääräinen kännykän räplääminen voi johtaa sen takavarikointiin loppumatkaksi.
 • Karkkia saa ottaa mukaan vain, jos osaa olla siististi niiden kanssa. Lähmät patjojen välissä on ikuinen riesa. Avatut karkkipussit laitetaan suljettaviin pusseihin joita saa veneeltä.
 • Pakkaa tavarat pehmeään kassiin tai rinkkaan jonka jaksat itse kantaa.

Jos herää kysymyksiä, vastaan mielelläni. Vesillä nähdään!

Kivenlahden Piilevien kommodori

Sami Mustonen

sami.h.mustonen(at)gmail.com

p.050 562 1182