Veneprojekti

Veneprojekti Kivenlahden Piileville on muuttunut.

Lippukunnnallamme oli pitkäaikainen suunnitelma vuodesta 2009 palvelleen Capellan (Dehler 36db) vaihtamista tuoreempaan ennen kuin sen arvo laskee liian alas. 3 vuoden myyntiyrityksen jälkeen päätimme ottaa sen pois myynnistä alkukaudesta 2023 ja jatkaa samalla veneellä ainakin toistaiseksi.

Projektin tavoite ja kulku

Olemme nauttineet suuresti Capellalla purjehtimisesta, se on tilava, nopea ja helposti käsiteltävissä, mutta ei liian iso. Projektimme tähtäsi veneen vaihtamiseen; samankokoiseen 35–40 jalkaiseen veneeseen, jossa on tilaa isolle miehistölle ja jota on kiva purjehtia. Arvostamme myös veneemme kestävyyttä ja turvallisuutta, vaadimme näitä ominaisuuksia myös uudelta purrelta.

Tämänhetkinen vene ei mennyt kaupaksi toivottuun hintaan joten totesimme ettei sitä kannata myydä väkipakolla pois. Ei ollut syytä etsiä uudempaa venettä liian pienellä kassalla kun tämänhetkinenkin veneemme on kooltaan, tiloiltaan ja käsiteltävyydeltään hyvin ihanteellinen meille.  Päätimme uudistaa sitä niiltä osin mistä on iloa meille mahdollisesti seuraavat 10 vuotta.

Miten tukea projektia?

Veneen kunnostus ja normaali ylläpitokin vaativat varoja. Ison osan varainkeruusta tuottavat johtajat tekemällä työtä lippukunnalle. Tällaista työtä on esimerkiksi Tapiolan teemapäivien ohjelman toteuttaminen (pomppulinnan valvontaa, ilmapallojen jakamista, kasvomaalausta ja maistelupisteen ylläpitoa.) Joulukuussa olemme paketoimassa Suomalaisen kirjakaupan asiakkaiden lahjoja. Viime vuosina olemme myös järjestäneet yrityksille TYKY-päiviä, joista olemme saaneet hyvää palautetta.

Etsimme erilaisia ”keikkoja”. Parhaita ovat sellaiset jossa voimme isolla joukolla tehdä jotain päivän ajan, esimerkiksi suorittaa tuotteiden pakkausta tai järjestää koko työporukalle erätaitokurssin. Tavoittelemme yhden henkilön tuntihinnaksi väh. 10€/h ja koko keikan minimiksi 350€. Kurssitukset ja Tyky-päivät olemme sorvanneet kohderyhmälle sopivaksi ja hinta on muodostunut sisällön mukaan.

Toivottavasti teille tulee mieleen jokin tapa, jolla voimme tehdä varainkeruuta yrityksessänne tai suoraan teille esimerkiksi inventaariossa auttaen tai sukujuhlissa tarjoilemalla. Yhteyshenkilönä varainkeruuasioissa toimii Nuutti Kytö. Kaikki mieleen tulevat varainhankinnat kannattaa ehdottomasti saattaa hänelle tietoon. Mietimme yhdessä projektin tekijöiden kanssa onko keikka meille sopiva.

Yhteistyöterveisin
Kipin uusi vene -projektityöryhmä