Alukset ja purjehdusten ohjelma

Alukset

“Lippulaivamme”, Capella on vuonna 1992 valmistettu Dehler 36 DB.
Kyseessä on kestävä ja laadukas, reippaasti kulkeva saksalaisvalmisteinen lasikuituinen purjevene. Malli on matka/kilpavene, joten säädettäviä köysiä riittää opeteltavaksi ja kaikille riittää toimintaa. Vene on selkeästikin suunniteltu sopivan isollekin miehistölle, joten siellä on 8 tilavaa makuupaikkaa ja ruokapöydän ympärille mahtuu näppärästi. Sisutuksessa on perinteisistä purjeveneistä poiketen jännää 80-90 luvun taitteen avaruusrakettimaista designia.

Pituus 11,01m
Leveys 3,5m
Syväys 1,98m
Maston korkeus merenpinnasta: 17,5m

Spica ja Caspi ovat pienempiä, avomallisia perämoottorillisia My-veneitä 70-80 luvuilta jotka ovat pääasiassa hankittu 15-20 vuotiaiden omiksi yksinkertaisiksi opetteluveneiksi ennen ison veneen puikkoihin hyppäämistä, mutta iltapurjehdukset ja telttaretket onnistuvat niillä aivan yhtä hyvin. Niissä ei ole sisätiloja, vaan pelkästään katettu keulaosa. Kyytiin mahtuu n. 1-6hlö.
Myyt tarvitsevat vähemmän voimaa köysien yms. hallintaan kuin isossa veneessä ja ne ovatkin usein hauskempia ajettavia nuoremmille purjehtijoille responsiivisuudensa ansiosta.

Lippukunnalla on myös lahjoituksena saatuna pari pientä lasikuituista n. 2 hengen soutuvenettä, ”Albi” ja ”Reda”, sekä kaksi kumivenettä ”Gladiator” ja ”Bush boat”

Purjehdusretkien ohjelma

Partiopurjehduksemme sisältävät tietenkin purjehtimista jossa kaikki pääsevät oppimaan ja osallistumaan ohjaamiseen, purjeiden nostoon ja laskuun, navigointiin, ruoan valmistukseen ja muuhun veneilyn käytäntöön. Lisäksi tutustumme saariin ja satamiin, syömme hyvin ja käymme uimassa sekä saunassa mikäli mahdollista. Matkasta on aina vastuussa hommansa osaava, koulutettu kippari ja hänen vasempana kätenään toimiva, asiaankuuluvat kurssinsa myöskin käynyt försti.

Kaikille purjehduksille voi pyrkiä mukaan jos tilaa riittää, vaikka se olisi suunnaattu tietylle ryhmälle / ikäkaudelle. Kippari päättää viime kädessä omasta miehistöstään jotta turvallisuus ja matkan onnistuminen on taattu.