Toiminta

Purjehdusta, metsäretkiä ja koloiltoja

Olemme espoolainen meripartiolippukunta, joka toimii pilke silmäkulmassa. Perinteisten eräpartiotaitojen lisäksi vietämme kesäisin paljon aikaa purjehtien ja talvella merenkulun teoriaa harjoitellen. Omaa kämppää meillä ei ole, mutta kolmella purjeveneellämme olemme löytäneet keväisin tarpeeksi kunnostettavaa. Kipi näkyy reiluna menona, kreiseinä ideoina ja laadukkaana tekemisenä.

   • Perustettu 20.11.1978.
   • Jäseniä noin 140, iältään 8-50 -vuotiaita, suurin osa 8-22 -vuotiaita.
   • Lippukunnan oma lehti Giba.
   • Kokoonnumme Espoon Ala-Kivenlahdessa osoitteessa Kivenlahdenkatu 6 F

Lippukunnan toiminta tapahtuu erilaisissa ryhmissä. Ryhmillä on viikoittain kokouksia, jotka kestävät tunnista puoleentoista. Kokoukset pidetään yleensä kololla, mutta usein seikkaillaan myös lähimetsissä ja rannalla. Viikoittaisten kokousten lisäksi pari kertaa kaudessa järjestetään ryhmien omia viikonloppuretkiä. Koko Kipin yhteisiä tapahtumia ovat joulu-, pääsiäis- ja kesäleirit sekä lippukunnan syntymäpäiväjuhlat marraskuussa. Unohtaa ei sovi myöskään purjehduksia, olivat ne sitten ryhmän iltapurjehduksia, viikonloppukeikkoja taikka kesällä olevia pidempiä matkapurjehduksia.

Kesäleiri

Monen mielestä parasta partiossa. Aurinkoa, metsää, usein rantaa ja aina rajattomasti ohjelmaa. Välillä leireillään oman lippukunnan voimin, usein Espoonlahden muiden lippukuntien kanssa ja välillä isommillakin leireillä.

Jouluretki

Joulukuun alun viikonloppuretki, jolla perinteisesti ratkotaan outoja mysteereitä. Tapana päättyä hyvin, ja pukkikin saapunut yleensä paikalle.

Pääsiäisleiri

Pyhäputken ansioista usein kolmen yön reissuna järjestettävä leiri. Kevätmenoa ja omat munaturnajaiset.

Syntymäpäivät

Espoonlahden kirkolla marraskuussa järjestettävä juhlallinen tilaisuus, jossa jaetaan vuoden aikana suoritetut vaihe- ja luokkamerkit. Täytekakkua, kahvia ja ryhmien esittelyt. Vanhemmat ja kaverit tervetulleita!

Vuosikokous

Lippukunnanjohtajan lihanuija heiluu Espoonlahden kirkolla helmi-maaliskuussa. Tarkastellaan mennyttä vuotta ja ihmetellään uutta. Täällä hyväksytään viralliset asiat ja valitaan uusi lippukunnanjohtaja sekä hallitus.

Lösölösö

Sitä tyypillisintä Kipiä! Ainoastaan johtajille tarkoitettu viikonloppuretki tammikuussa. Salaista ohjelmaa perjantaina, leppoisaa löhöilyä lauantai ja lopuksi Suuri Kokous, jossa tehtävät vaihtavat tekijöitä.