Pääsiäisen etätapahtumat 2.-5.4.

Pääsiäisenä tapahtuu!

Etätapahtumiin pääsee osallistumaan Teamsissa, linkit on lähetetty sähköpostitse torstaina 1.4. (jos ei meinaa löytyä, kysy Oonalta).

Perinteisen pääsiäisretken sijaan vietämme aikaa yhdessä etänä ja yhteisessä hengessä kuvien ja historian havinan merkeissä. Ohjelmassa on Kipin perinteistä parhaat. Valitse vapaasti itsellesi mukavin ohjelma, tai osallistu vaikka kaikkiin!

Perjantaina 2.4. pidämme yhteisen munanmaalaustuokion Teamsissa klo 16-18. Voit osallistua ihan vain hetkeksi tai koko ajaksi. Lähettyvillesi tarvitset maalattavan munan sekä maalaustarvikkeet. Vaihtoehtoisesti voit maalata pääsiäismunan valitsemanasi ajankohtana ja lähettää siitä kuvan perjantain aikana Jonnalle joko whatsappilla 0400400764 tai sähköpostilla jonna.lahtinen@partio.fi.

Maalatuista munista järjestetään instagramissa @piilevat viikonlopun aikana äänestykset ja upein muna kruunataan pääsiäismaanantaina.

Pääsiäismunien maalauskilpailu on läpi vuosien jatkunut lippukunnan perinne, eli takuuvarma ohjelmanumero pääsiäisretkillä! Kun keitetyt kananmunat on maalattu, järjestetään äänestys upeimmasta pääsiäismunasta. Voittajan selvittyä, voidaan huoletta järjestää munaturnajaiset. Lisää turnajaisperinteestä lauantain ohjelman alla.

Lauantaina 3.4. voit osallistua yhteiseen pääsiäisaiheiseen Scribblio-hetkeen klo 14-16. Scribbl.io on netissä toimiva Piirrä ja arvaa -tyyppinen peli, missä jokainen osallistuja pääsee vuorollaan piirtämään. 

Lisäksi instagramissa @piilevat stooreissa äänestetään maalattuja pääsiäismunia munien kauneuskilpailussa, ja eniten ääniä saaneet etenevät sunnuntain finaaliin!

Lauantaina vaalitaan myös klassista munaturnajasperinnettä uudella tavalla. Voit järjestää omat munaturnajaiset läheisten tai vaikka pehmolelujen kanssa, ja kuvata siitä vapaamuotoisen videon. Nyt kun liveturnajaiset on jouduttu toistaiseksi hyllyttämään, on jokaisen kisaajan omalla vastuulla muutoin todistaa oman kilpamunansa kestävyys ja uskaliaisuus. Miten suojattisi suoriutuu vaikka korkeasta pudotuksesta, pakastimessa vietetystä yöstä tai lemmikin kohtaamisesta? Apuvälineiden ja avustajien käyttö on sallittua, jopa suositeltavaa.

Vain mielikuvitus on rajana! Video voi olla max. 30 sekunnin pituinen ja jos lähetät sen Hannalle whatsappilla  0503875742 tai hannal.saira@gmail.com, videosi voidaan julkaistaan lippukunnan instagramissa. Raati palkitsee parhaimman videon pääsiäismaanantaina.

Munaturnajaisten ideana on kananmunien kestävyyskilpailu. Perinteiden mukaisesti turnajaisiin osallistutaan itse maalatulla keitetyllä kananmunalla. Osallistujat jaetaan vastakkain pareittain ja munia pidetään toisen kanssa kärjet kohti toisiaan. Lähtölaskennan jälkeen munia kopautetaan yhteen ja muna, jonka kuori on säilynyt ehjänä, pääsee jatkoon seuraavalle kierrokselle. Kierroksia pelataan, kunnes jäljellä on enää 2-3 munaa. Lopputurnauksessa munien omistajat hyppäävät ratsaille toisen reppuselkään ja hevosturnajaisten tapaan ratsut laukkaavat toisiaan kohti, kun finalistit kopauttavat vauhdista muniaan vastakkain. Turnajaisten voittajaksi kruunataan viimeisen ehjän kananmunan omistaja. 

Jännitystä turnajaisissa nostaa entisestään se, että jo ennen maalausvaihetta yksi kananmunista on jätetty keittämättä, mutta kukaan ei tiedä kenellä raaka kananmuna on. Se selviää vasta turnajaisissa, kun kyseinen muna rikkoutuu. Keitetyistä, kuorensa murtaneista munista tehdään munavoita. Tarkemmin turnajaisten ideaan voit tutustua pian Kipin sivuilla julkaistavassa videossa. Stay tuned!

Lauantaina voit osallistua myös Kipin omaan Nuku yö ulkona -haasteeseen. Virittäydy retkitunnelmaan nukkumalla yö ulkona vaikka omalla pihalla tai parvekkeellasi. Jaa instagramissa ja tägää @piilevat. Jaamme myös näitä kuvia ig-stooreissa su-ma aikana.

Sunnuntaina 4.4. on pääsiäismunien kauneuskilpailun finaalipäivä! Voit äänestää jatkoon päässeistä munista voittajaa ja jatkaa munaturnajaisvideoiden tekemistä. Lähetä turnajaisvideosi Hannalle sunnuntaina auringonlaskuun mennessä.

Maanantaina 5.4. Instagramissa @piilevat julkistetaan kilpailuissa parhaiten menestyneet. Parhaat palkitaan pääsiäisyllätyksin ja voittajiin otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti.

Tervetuloa mukaan!

Kaikenkarvaiset kysymykset voi osoittaa tapahtuman johtopupulle Oonalle sähköpostitse osoitteeseen oona.paananen@partio.fi tai WhatsAppilla numeroon 0505709399.